Günümüzü ele alacak olursak sosyal süreçlerdeki değişimin değerler üzerindeki etkisi geleneksel değerlerden çok küreselleşen çağa ait değerlerin daha kabul görür olmasıdır, biz değerinin yerini ben olgusunun alması ya da teknolojik gelişimin bir katkısı olarak erişebileceğimiz sosyal çevrenin ailemiz dışına taşmasıyla artık ailenin, çocukların değer sisteminin gelişmesindeki etkisi, eskiye göre daha azalmaktadır. Peki bizler değerlerin yaşatılması ve taşınmasında daha az rol alıyorsak bu payı arttırmak için neler yapmalıyız?
Sosyal öğrenme sürecinin bir öğesi olan değerleri öğrenmek ve yaşatmak için aslında ilk yapılması gereken şey yaşamasını istediğimiz değeri model olarak uygulamaktır.
Unutmamalıyız ki, Sahip olduğumuz değerler, arkasında toplum desteği olduğunda daha kalıcı hale gelir, fakat bu destek zayıflayınca değerler de değişmeye veya bozulmaya başlayabilir. Sonuç olarak değerler eğitimi en iyi yaşantıyla verilebilir.
DEĞERLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ..!
BU DOÄžRULTUDA, ÇOCUKLARIMIZIN MUTLAKA ÖĞRENMESÄ° GEREKEN AHLAK KURALLARININ YANI SIRA DÄ°NÄ° EĞİTÄ°M VE Ä°STEÄžE BAÄžLI “KURAN-I KERÄ°M” EĞİTÄ°MÄ° DE VERÄ°YORUZ.
Çocuğun yaşantıdan ne aldığını yani ne öğrendiğini görebileceğimiz en şeffaf yerin oyun olduğunu düşünürsek aslında sadece onun oyununu gözlemlemek bile bizim hangi değerleri yaşattığımızı gözler önüne serecektir.